Dagje weg

CurZus&Zo

Bij CurZus&Zo draait het om ‘inspiratie’ en je goed voelen en doen waar je goed in bent of wat je leuk vindt. Ontdek hoe CurZus&Zo jouw leven leuker maakt.

 

SWKGroepPas

Digital Art Lab

Niets is te gek in het Digital Art Lab van CKC Zoetermeer. Buurtwerk ondersteunt jongeren met alle technieken. Lees snel meer en kom langs!

 

 

 

Techniekmuseum Heim

Het Techniekmuseum in Hengelo (ov) is de schatkamer van het industrieel erfgoed. Geniet van de grommende, tikkende, zuigende en ronkende machines en zet ze zelf in beweging. Bedien de interactieve wereldbol en speel games.  Alles is aanwezig om iedereen enthousiast te laten worden over techniek.

www.techniekmuseumheim.nl

Omniversum

Omniversum in Den Haag is een bijzonder filmtheater waar op een enorm koepelscherm IMAX-documentaire films vertoond worden. Het filmbeeld is 10x groter dan het formaat van een gewone bioscoopfilm. Door een speciale projector met een fish-eye-lens wordt de film op het koepelscherm geprojecteerd. Je zit als het ware middenin de film. Een unieke ervaring!

www.omniversum.nl

Museon

Als interactief museum voor cultuur en wetenschap wil het Museon inspireren de wereld te ontdekken en jezelf te ontwikkelen. Kijk, voel, leer, luister en ontdek de wereld en alles om je heen!

www.museon.nl

Openluchtmuseum

In het Openluchtmuseum in Arnhem staan de oude boerderijen, huizen en grachtenpanden precies alsof ze nog bewoond zijn. Voor kinderen is er van alles te doen. Allerlei ambachten worden getoond waarbij kinderen mogen helpen.

www.openluchtmuseum.nl

De Ontdekplek

Bij de Ontdekplek kunnen kinderen uit een honderdtal technische activiteiten kiezen variërend van metselen met kleine steentjes tot het maken van een soort eigen mecano. Kom kijken en ontdek.

www.ontdekplek.nl

De Ontdekfabriek

In en om deze oude fabriek in Eindhoven beleef je fantastische avonturen. Je geniet van een gave speelfilm en daarna kun je volop spelen en uitvindingen bouwen. Binnen én buiten!

www.deontdekfabriek.nl

Science Centre Delft

Het Science Centre Delft geeft het publiek een kijkje in de keuken van de TU Delft en maakt inzichtelijk waar onderzoekers en studenten op de TU Delft zich dagelijks mee bezig houden.

www.sciencecentre.tudelft.nl

De Bonte Bouwplaats

De LEGO workshopruimte in Delft waar iedere fan zijn hart kan ophalen met kinderfeestjes, robot cursussen, workshops en nog veel meer.

debontebouwplaats.nl

KidZcity

Bij KidZcity zijn de spannendste, origineelste en leukste attracties te vinden die je je maar kunt voorstellen. Deze attracties zijn verspreid over 5000 m2! Klimmen, glijden, rijden, botsen, zweven, spelen, schieten en kruipen. Het kan allemaal in KidZcity!

www.kidzcity.nl
SWKGroepPas

Madurodam

In Madurodam komen de miniaturen en hun verhalen tot leven. Er is veel te zien, te beleven en vooral te doen! Blus het vuur, mix je eigen muziek en ontdek hoe groot Oranje is en voel je een voetbalkampioen.

 

www.madurodam.nl
SWKGroepPas

De Uithof

Onder één dak tref je een divers aanbod aan sportfaciliteiten, een evenementenhal, uiteenlopende vergader- en feestlocaties en verschillende horecalocaties.

 

www.deuithof.nl
SWKGroepPas

Kids Marina

Kids Marina is de leukste waterattractie van Rotterdam. In deze miniatuurhaven midden voelt elk kind zich de kapitein. Kinderen staan zelf aan het roer van een stoere politieboot, brandweerboot of een gaaf havendienstvaartuig. Wie aan boord stapt ontdekt varenderwijs van alles over de haven.

www.kidsmarina.nl
SWKGroepPas

De Kinderwerkplaats

De Kinderwerkplaats is een werkplaats waar kinderen vanaf 4 jaar spelenderwijs kunnen ontdekken en leren. Al spelend ervaren de kinderen hoe het is om bijvoorbeeld een raketgeleerde, chemicus of stratenmaker te zijn.

www.dekinderwerkplaats.nl
SWKGroepPas

NEMO

Van jong tot oud: iedere bezoeker ontdekt in NEMO zelf de wereld van wetenschap en technologie. NEMO is het grootste science center van Nederland en is voor iedereen die nieuwsgierig is. Onderzoek vijf verdiepingen met tentoonstellingen, experimenten, demonstraties en workshops.

www.e-nemo.nl

Beeld en Geluid

Beeld en Geluid biedt een verrassend dagje uit voor iedereen. In de experience duik je in de wereld van de media. Liever zelf aan de slag? Waan je presentator of soapster tijdens een Dagje Nieuws of Soap of vier je kinderfeestje bij Beeld en Geluid en maak een eigen animatiefilm!

www.beeldengeluid.nl

De Ontdekhoek

De Ontdekhoek is een grote werkplaats waar je proefjes mag doen. Zelf aan de slag gaan en je geen seconde vervelen! Je kunt kiezen uit meer dan 30 proefjes. Leuk voor een verjaardagsfeestje of gewoon een dagje uit.

www.ontdekhoek.nl
SWKGroepPas